Traineri și cursuri – 2022

Laura Baron (producător şi monteur) – Producţie de film / Montaj de film

Absolventă a primei promoţii a departamentului multimedia (1993-1997), profesor universitar dr. la UNATC. În 1995 a urmat cursurile Avid software la Londra. Susţinătoare a folosirii soft-ului în România, reuşeşte introducerea acestuia realizând montajul filmului pentru televiziune “Bună dimineaţa România”, un proiect co-finanţat de Guvernul SUA. Pentru o mai bună înţelegere a pieţei din domeniul cinematografic, implică studenţii în diferite proiecte în afara universităţii şi le susţine proiectele personale. Monteur pentru filme de lung si scurt metraj, producător de film şi reclame, realizator TV, organizator de festivaluri de film şi evenimente culturale. Este autoarea a două cărţi despre montaj şi implementarea acestuia: „Estetică şi Tehnologie – Revoluţia Digitală a Montajului şi „Lucruri care nu se văd, cea de-a doua făcând referire la metodele folosite în procesul de realizarea a unui film.

Mihai Fulger (critic de film) – Repere esențiale ale istoriei cinematografului

Mihai Fulger este critic de film din 2002, membru al Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI) din 2008 şi al Academiei Europene de Film din 2018. A făcut parte din Juriile FIPRESCI ale unor festivaluri internaţionale importante (Berlin, Busan, Cluj, Gijón, Stockholm, Varşovia etc.). Este redactor al revistei „Film”, publicată trimestrial de Uniunea Cineaştilor din România (UCIN), de la primul număr al acesteia, din 2013. Colaborează cu numeroase publicaţii tipărite şi online, româneşti şi internaţionale, iar din 2007 a lucrat, în diverse ipostaze, pentru multe festivaluri de film importante din România. Debutul său editorial, volumul de interviuri „«Noul val» în cinematografia românească”, a fost distins în 2007 cu premiul „George Littera”, pentru cea mai bună carte de film a anului, de către Asociaţia Criticilor de Film din cadrul UCIN. A scris texte pentru numeroase volume colective, în română, engleză şi germană, a tradus şi redactat cărţi de cinema. Între 2012-2020 a activat la Arhiva Naţională de Filme a României – Cinemateca Română (ANF). În prezent este cercetător științific al Institutului de Istoria Artei „G. Oprescu” (Academia Română), precum și director artistic al festivalului internațional de comedie „Film 4 Fun”.

Anca Grădinariu – Scenaristică

Anca Grădinariu este jurnalist, scenarist și organizator de festivaluri de film. A absolvit secţia de scenaristică și critică de film de la UNATC. Scrie despre cinema şi cultură populară pentru majoritatea ziarelor şi revistelor importante din România. A fost unul din membrii fondatori ai revistei Re:publik. A scris scenarii pentru seriale de televiziune – În derivă, produs de HBO Romania – iar pentru postul de telviziune DigiWorld a realizat documentare prezentate și premiate la numeroase festivaluri.

Marius Panduru – Imagine de film / fotografie

Director de imagine absolvent al UNATC promotia 2001, Marius Panduru este membru al Romanian Society of Cinematography (RSC). Semneaza imaginea a peste 50 de filme – Restul e tacere(2007), Politist, adjectiv(2009), Aferim(2015), Closer to the Moon(2014), Inimi cicatrizate(2016) – fiind distins cu 9 premii si 3 nominalizari pentru cea mai buna imagine de film la festivaluri precum Namur International Festival of French-Speaking Film (2015), Premiile Gopo, Beijing International Film Festival (2016).

Radu Gabriel – Actorie de film

Radu Gabriel este actor de teatru, film, televiziune, regizor și scenarist cu o experiență de peste 20 de ani. A jucat în numeroase producții de televiziune precum “Inimă de tigan(2007)” “Pariu cu viața(2011)” “Las Fierbinți(2012)” și în filme de lung metraj “California Dreamin’(2007) “ “Medalia de onoare(2009)” “Ghinionistul(2017)” “Investitorii(2021)”. Totodată, Radu Gabriel este profesor de actorie în cadrul UNATC București.

Cristian Lolea – Muzică de film

Cristian Lolea este unul dintre acei compozitori care reuşesc să abordeze cu succes şi într-o manieră originală zone muzicale de facturi foarte diferite, de la muzică de avangardă până la pop-rock. Pentru muzica sa de film, Cristian Lolea a fost distins cu Premiul „Georges Delerue” (în 2020, pentru Servants), Premiul pentru cea mai bună muzică originală la Festivalul Internațional de Film de la Saint-Jean-de-Luz (în 2020, pentru Servants), Mențiune Specială pentru muzică originală la Gala Cineaștilor din Republica Moldova (în 2020, pentru Grădina Sovietică), Premiul Uniunii Cineaștilor din România (în 2016, pentru Carmen, și în 2017, pentru Orizont) și Premiul Gopo (în 2008, pentru Îngerul necesar).

Adrian Sandu – Yota

A studiat la University of Bedfordshire, absolvind ca și șef de promoție. În prezent lucrează ca Sound Editor pentru compania Fulwell 73, iar recent a fost Lector Universitar în cadrul West London University. In anul 2021 a fost nominalizat al premiilor BAFTA pentru sunetul filmului documentar „Hitsville: The Making of Motown (2019)”, și tot în 2021 a câștigat premiul „Best Sound Design in a Short Film” pentru filmul „My Darling Christopher (2020)” in cadrul Music + Sound Awards.