Feedback participanți – 2021

Atasam mai jos cateva impresii impartasite de cursanti:

Plecand de la faptul ca imi place foarte mult sa ma uit la filme inca din copilarie si ca am facut o pasiune pentru acest domeniu, mi-am dorit sa stiu cat mai multe si despre realizarea filmelor. De aceea acest curs reprezinta pentru mine posibilitatea de a-mi imbogati cunostintele despre acesta arta, de a invata unele notiuni practice despre scenariu, operatorie, regie si montaj.
Pana acum orele la care am asistat au fost foarte interesante si sper ca si partea practica care urmeaza sa fie la fel. Mi-ar placea ca acest curs sa continue si in anul urmator, aprofundand notiunile deja invatate.
Va multumesc pentru posibilitatea pe care mi-ati dat-o sa visez la acest domeniu

Diana Costea

Este o idee buna sa continuam cursurile si anul viitor, dar mi-as dori sa fie ceva mai aprofundate

Delia Moldovan

Eu am ajuns la curs abia sambata trecuta, deci nu pot sa vorbesc despre ce s-a intamplat pana atunci. Cursul tinut de domnul Cristian Tudor Popescu mi s-a parut unul desosebit de deschis si foarte util si bine facut.Mi se pare important sa putem observa in film ca si in orice altceva cum anume lucrul acela functioneaza si este folosit. Ceea ce a facut domnul C.T. Popescu a fost sa ne arate exact acest lucru concret prin secventele de film prezentate… Ce mi-a palcut in mod special a fost comunicarea cu domnia sa, felul in care era interesat sa auda ce gandim… Cu real interes pentru acest curs

Raluca Al-Haddad

Nu stiu exact cu ce sa incep dar din punctul meu de vedere am venit cu niste asteptari in privinta initierii in arta cinematografica, astepatri care dupa (deja) 3 cursuri (saptamani) , au crescut.
Au crescut asteptarile si s-au nascut sperantele.
De ce spun ca au crescut asteptarile? Ptr. ca incepand sa intelegi tot angrenajul care este utilizat la realizarea unui film incepi sa intelegi cam ce ti s-ar potrivi, spre ce esti inclinat sa aprofundezi.
Incepi cu fiecare curs sa poti pune cat mai multe intrebari, ptr. ca deja intri in culisele vaste ale acestei arte.(la inceput este foarte greu chiar si sa intrebi, deoarece fiind novice si neavand legatura cu lumea din “interiorul” celei de-a saptea arte nu prea stii despre ce sa intrebi (singura legatura cu oamenii implicati fiind pasiunea ptr. film).
Normal ca intrebarile sunt foarte multe, timpul alocat cursurilor fiind foarte restrans in comparatie cu acestea. Dorinta de a afla cat mai multe ne-a facut nu sa ne intrebam “daca” se va tine a doua sesiune de cursuri (de la anul) ci “cand” se va intampla acest lucru!
Intelegem eforturile care s-au facut ptr. demararea acestui program, si speram sa nu dezamagim, ptr. a fi un sprijin in realizarea sesiunilor urmatoare.
Ii spuneam d-nei profesoare Laura, ca nu exista nicio scoala ptr. a te indruma inspre aceasta arta.. Nu poti sti daca iti place sau nu vreuna din rotitele acestui angrenaj, nu poti sti daca “esti facut” ptr. vreuna din aceste ramuri ale celei de-a saptea arte, nu ramai decat cu pasiunea…si e pacat ca aceasta sa se stinga….
Va multumim si sper sa fim alaturi cat mai mult timp !

Andrei Usinevici

Numele meu este Angela Lorincz si sunt unul dintre participantii la Programul de initiere si formare profesionala in domeniul cinematografiei organizat de Fundatia CineRemember. Desi am dorit sa va scriu cateva impresii imediat dupa ce m-am reintors in Deva (orasul meu natal)  marturisesc ca am izbutit abia astazi sa astern virtual cateva dintre impresiile mele. Astfel, trebuie sa recunosc faptul ca nu mi-a fost tocmai usor sa realizez o sinteza a gandurilor si opiniilor referitoare la primul curs desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute. Si totusi, iata, va impartasesc o frantura din parerile mele vizavi de training-ul de la Teatru 74 din Tg. Mures.
Duminica trecuta am constientizat ca, dincolo de “prostitutia” cotidiana din presa si televiziune, exista lucruri desavarsite, trebuie doar sa ai norocul sa-ti stea in fata niste oameni minunati care stiu sa ti le dezvaluie. Mai mult decat atat, o zicere care se vehiculeaza frecvent in Ardeal, spune ca “Dumnezeu a inventat vesnicia ca sa invete sa vorbeasca ungureste”, eu as parafraza si as spune ca Divinitatea a inventat vesnicia pentru a descoperi toate tainele cinema-ului adevarat. De asemenea, nu pot  sa nu va marturisesc regretul meu ca astfel de proiecte nu concureaza mai des cu invazia de “traininguri” fara valoare din Romania, dar ma bucur ca exista macar si atat. Cine stie, poate vorba cu picatura chinezeasca nu e o minciuna!
Doresc din tot sufletul ca initiativele de acest gen sa ajunga si in orasele mici pentru ca stiu cum in orasul meu, Deva, tinerii (desi nu s-ar zice) sunt avizi de cunostinte culturale.
Alaturat acestui mail am atasat si un sinopsis, in incercarea de a realiza un mic proiect cinematografic asa dupa cum ne-ati recomandat la primul curs.

Va multumesc si astept cu foarte mare interes sa ne revedem la Tg. Mures!

Angela Lorincz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *