Arhiva

     In prezent preocuparile pentru educatie si cultura cinematografica sunt minime in Romania, situatie agravata si mai mult odata cu eludarea acestui subiect din programele scolare. Consideram ca este necesar si oportun, ca beneficiind de sprijinul C.N.C. sa initiem un program coerent, la inceput in Bucuresti si ulterior in alte orase, pentru o mai buna cunoastere si promovare a celei de-a 7-a arte.

     In acest sens Programul Fundatiei CineRemember a fost conceput ca un proiect adresat tinerilor, precum si altor categorii socio-profesionale, in vederea initierii si aprofundarii unor cunostinte teoretice si practice in domeniul artei, tehnicii si culturii cinematografice.

     Structura Programului a vizat transmiterea unor informatii teoretice si practice, cu referire la unele aspecte legate de limbajul si tehnica cinematografica, precum si la productia si meseriile specifice filmului.

Programul poate oferi posibilitatea initierii prin cursuri practice, in profesii deficitare in acest domeniu in prezent ca: proiectionisti, electricieni filmari, sunetisti, arhivisti de filme, controlori de filme, operatori prelucrare pelicula, etc.