2012

Fundatia CineRemember a luat nastere in anul 2008 din initiativa unui grup de profesionisti cu experienta in arta cinematografica.

Lasand in urma patru ani de experienta suntem hotarati ca pe viitor sa transformam aceste cursuri intr-o caravana menita sa atraga spre lumea filmului tineri din toate colturile tarii. Programul Fundatiei CineRemember a fost conceput ca un proiect adresat tinerilor, precum si altor categorii socio-profesionale, in vederea initierii si aprofundarii unor cunostinte teoretice si practice in domeniul artei, tehnicii si culturii cinematografice. Deschiderea catre acest domeniu si interesul manifestat de care tineri la cursurile din anii precedenti ne-au demonstrat ca astfel de cursuri sunt absolute necesare.

Structura Programului vizeaza transmiterea unor informatii teoretice si practice, cu referire la unele aspecte legate de limbajul si tehnica cinematografica, precum si la productia si meseriile specifice filmului. Cursurile vor fi structurate in 12 module de cate 2 ore, ce se vor desfasura in decursul a 3 luni – un modul saptamanal dintre care 2 luni vor fi cursuri teoretice care vor avea loc la Cinemateca Romana si 1 luna practica care se va face la sediul studioului HiFi Production.

Cunostintele acumulate isi vor gasi materialitatea intr-un exercitiu comun, un scurt filmulet realizat de participantii la curs. Cursantii vor forma o echipa mixta de filmare in care vor fi scenaristi, producatori, regizori, directori de imagine, sunetisti, monteuri si actori in propriul lor exercitiu cinematografic.
Sub supravegherea si indrumarea profesorilor nostri totul se va materializa intr-un scurt filmulet.

Costul unui curs este de 1000 ron (plata se poate face in 2 rate).

Limita minima de varsta este de 10 ani.

Dam startul inscrierilor pe 10 septembrie iar cursurile vor incepe pe 1 octombrie.

ActorieImagine si Fotografie
Machiaj
Productie si Postproductie Film
Scenografie si Costume
Sunet